Må jeg få egne barn?

Idag har jeg vært hjemme fra skolen fordi jeg har hatt skikkelig vond i hele natt i magen. Mamma tror det er på grunn av sushin vi spiste i går. Det kjennest ikke helt ut sånn som sånn vondt i magen man får av og spise, men hun har sikkert rett. Det går bedre nå så jeg tror ikke vi må utsette bryllupet ellerno. 

Fordi jeg har hatt så mye tanker i hodet de siste dagene har jeg vært skikkelig treg med å pakke og rydde til når jeg skal flytte, og når mamma så hvor lite jeg hadde gjort ble hun sur og sa at jeg måtte slutte og oppføre meg som ett barn nå som at jeg snart får min egen familie og ta meg av.

Hva mente hun med det egentlig? Mener hun at jeg skal få mine egne barn snart? Jeg vet at det er vanlig når man gifter seg å spesielt hvis man har sex og sånn. Æsj jeg som prøvde og egentlig ikke tenke så mye mer på det?....

Det er jo ikke det at babyr ikke er søte da. Lillebroren til Line er foreksempel sykt søt! Jo mer som at jeg tenker på det jo mer ser jeg for meg det, men det er på en måte rart alikevell. Jeg vet jo ikke om jeg kunne passet på en sånn på ordentelig? Vil egentlig spørre mamma om hun mente det men hun er fortsatt ganske sur :-(23 kommentarer

kathrine

06.10.2014 kl.17:42

Utrolig bra at dere setter fokus på barnebruder! På tide vi får opp øynene for dette!

Stine

06.10.2014 kl.18:35

Sterke innlegg

Anonym

06.10.2014 kl.22:15

Er det lov å gifte bort barn ?;00

06.10.2014 kl.22:44

Ifølge norsk lov er det ikke lov og gifte seg i alder 12 man må være 18, har troen på deg, du må stole på deg selv og hva du synst et best, foreldre har ikke altid rett, eg er en mamma selv så lykke til man kan viss man vil 😃❤️

Paulina

07.10.2014 kl.00:27

Blir skrevet så "pent" og virkelig, at hver innlegg jeg leser så kjennes det som om jeg er Thea. Så ubeskrivlig, men så skremmende samtidig...

07.10.2014 kl.18:26

Er det ikke når man er 16 år man kan gifte seg?Med bekreftelse fra foreldre. Har lest det et sted

Mia

08.10.2014 kl.09:06

Dette er så tragisk. At det går an og drive på med sånn.

Du har knust noen sine drømmer om og gifte seg, Jeg er forlovet og vi har ikke råd til og gifte oss ennå, mens du bare hopper di det og tror det bare er og ta på seg en kjole og spise kake, mens du skriver falske blogg innlegg då har du også knust drømmen til folk!

Martin

08.10.2014 kl.09:41

Vis man skal forlove seg vis man er under 18 så må kongen godkjenne om du kan gifte deg eller ikkje.

08.10.2014 kl.12:19

Dette kan ikke være sant I et land som Norge. Du er bare 12 år du er et barn selvhvorfor skal du gifte deg foreldrene dine har ikke rett å tvinge deg kjære deg det mange som kan hjelpe deg ikke la dette skje hvis det er sant

a-gjengen

08.10.2014 kl.13:53

De som blir giftet vekk har det ganske tungt i livet sitt..Ganske bra blogg dette!!

08.10.2014 kl.19:55

dere... poenget med denne bloggen er at vi i norge skal åpne øynene våres, slik at vi kan se hva som foregår i andre land! thea skal ikke gifte seg. dette er et prosjekt fra organisasjonen plan, målet dems er at vi skal se hvordan noen barn i andre land har det!

de har bare satt det inn i en norsk kontekst, en norsk situasjon

08.10.2014 kl.21:52

Vill du ens gifta dig?

Nathalie

09.10.2014 kl.15:44

Hej Thea!

Jag heter Nathalie, och jag såg någon som hade länkat ett tidningsinlägg om dig och mannen du skulle gifta dig med. Jag har två tvillingbröder som är lika gamla som dig, 12 år, och det finns ingen chans i världen att dem skulle få eller vilja gifta sig nu. Om du verkligen vill det här så ska du givetvis göra det men om du inte vill gifta dig så kan ingen tvinga dig att göra det. Här i Sverige är det olagligt att gifta sig med barn under 18 år, samtidigt så tycker jag att det är helt galet att en man som är 37 år vill gifta sig men en liten flicka som dig. Du ska verkligen inte känna dig tvingad till att gifta dig, du ska få leva livet som den söta och Goa One Direction fan du är! Du har mitt stöd och många andras, och ingen kan tvinga dig att ha sex med honom. Det som gör mig ledsen är att du ska sluta skolan, för det kommer drabba dig negativt i framtiden. Det kommer bli svårt att få något jobb om du senare i livet vill jobba, eftersom du inte har en gymnasieutbildning eller gått klart högstadiet. Det är så fel, och så dumt gjort! Så länge du mår bra så är det de viktigaste, men kom ihåg att INGEN kan tvinga dig till NÅGOT!!

Kramar Nathalie

Karoline

09.10.2014 kl.16:13

Dette er bare tull isåfall så er det sykt ekkelt..

Emilia

09.10.2014 kl.19:00

Hej! Jag tycker så synd om dig, verkligen! Ett barn ska få vara barn.. Du ska få bli det du vill och göra det du drömmer om. Önskar dig all lycka men lev livet som du vill. Säg emot, stå upp!

Kram<3

Maja

10.10.2014 kl.13:21

Hei Thea!!

Jeg leste det om vondt i magen!! Jeg sliter med noensinne heter angst, og min angst er ikke som alle andres.. Jeg var/ er redd for alt! Den vondt i magen du har er nok ikke shusien.. Det er en klump i magen som jeg kaller det, sån har jeg det hver dag.. Det er som en klump som bare vokser og vokser og gnager seg inn i huden din og du vil bare gråte .. Sån føler jeg det hvertfall:) Jeg vet ikke om det er sån, men jeg ville bare dele det med deg<3 Jeg kunne desverre ikke komme i bryllupet ditt! Jeg beklager!!

Camilla

10.10.2014 kl.14:31

All ære til Plan for denne bloggen! Dere setter fokus på et tema som vi kanskje ikke tenker så mye på, fordi det ikke rammer oss. Når man ser dette fra et norsk perspektiv får det en helt annen betydning for oss og mange får opp øynene for at dette faktisk foregår i andre land! Mange tenker kanskje at barnebryllup ikke er så farlig i andre land, fordi de er "vant" med det der, og at det er en del av deres kultur osv. Det er sant, men hvorfor får det så stor oppmerksomhet her i Norge og ikke i andre land? Hvorfor er det så mye verre med barnebryllup i Norge? Jo, nettop fordi vi har lover og regler mot dette som sier at man må vere myndig for å gifte seg. Barnebryllyp må stoppes!! Bli fadder! #StoppBryllupet

Solomon Goldman

10.10.2014 kl.17:09

Hi Thea,

I hope you can read English. I noticed the photo of you and your proposed husband today, and decided to see what it was all about, and then saw your "blog". What concerns me is that while you may feel like you love the man who wants to marry you, many things change quickly in the teen years of a person, and you may feel very differently even just a little later on in life. Also, while he, the proposed husband, may also feel like he loves you, there are going to be some very different approaches to life and circumstances. he may not be able to relate to your child-view of the world, and may like vastly different activities than you do at this point in your life. And the last point I'd like to bring up is all the public comments and anger that has already been generated, and more will be generated, if you continue with the wedding. That will be very difficult to deal with, and many people will be very intensely judgemental regarding your proposed husband. Still, I wish you the best, and good luck.

Karoline Marie - student i USA

10.10.2014 kl.23:00

Virker som om det er VELDIG mange som ikke forstår at dette er en"planlagt" blogg av Plan Norge for å sette barnebryllup i fokus. I Norge er ikke dette lov, men det skjer i utrolig mange andre land. Selvfølgelig skal ikke Thea og Geir gifte seg, men denne bloggen blir skrevet for at vi skal forstå hvordan det er i andre land, og for at flere nordmenn skal bli engasjer og vil hjelpe til i land der det faktisk skjer.

王秋

11.10.2014 kl.04:05

你好,我是一名chinese girl,我通过新闻看到你即将结婚的消息。看到你才12岁,却这么勇敢,为世界上因为童婚失去童年的孩子呼吁,也是通过你的这个新闻 ,我才了解到世界上有这么多童婚的情况存在。你做了许多大人都不敢去做的事情,你真的很棒!不过你明天不会真的结婚对吧?

henry

11.10.2014 kl.06:40

Creo que es algo feo que tu decidas casarte a esa edad digo eres una niña eso debería ser ilegal no te podes esperar un par de años suerte con eso la verdad ese señor es ta muy viejo jaja 25 años mas que tu

leah

11.10.2014 kl.15:38

Hei

Hvorfor skal du egentlig gifte deg?Du er jo bare 12!At moren din sier at du skal flytte med han Geir,er vel ikke bra!Du går jo bare i 7.klasse og han er 37 år!!

Er ikke nødvendig med navn

12.10.2014 kl.01:55

Bare for å få sagt det, så er det faktisk lov å gifte seg som 16. åring i Norge med foreldrene dine sin tilatelse, just sayin'.

Jeg har blitt mye mer bevisst på at folk gifter bort barna sine etter dette her, godt gjort og bra gjennomført, hele verden har åpnet øynene litt mer enn før! :)

Skriv en ny kommentar

Om Meg

Thea

Hei på dere og velkommen til min blogg! Jeg heter Thea og jeg er 12 år gammel og går i 7.klasse. 11.Oktober 2014 skal jeg gifte meg så på denne bloggen kan du lese om mine tanker og forbredelser fram til bryllupet. <3Legg meg til på Snapchat


Thea-2002

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits