Hei, jeg heter Maja!

Den siste måneden har dere her på bloggen blitt kjent med meg som 12-år gamle Thea som skal gifte seg med 37-år gamle Geir, men som de fleste nå har fått med seg, har bryllupsbloggen kun vært en del av Plan Norges jenteaksjon mot barneekteskap. Mitt egentlig navn er Maja, jeg er 12 år gammel og kommer fra Sverige. 

Da jeg først ble spurt om å spille rollen som Thea tenkte jeg med en gang at dette var noe jeg ville gjøre fordi det er en så bra sak. Jeg og mamma (som dere ser på bildet) tenkte likevel nøye over det, før vi sammen bestemte oss for å være med på dette. Det har vært utrolig rart og spennende å se hvordan så mange har lest og fulgt med på Theas bryllupsblogg de siste ukene, og jeg er glad for at de aller fleste har vært så positive til kampanjen. Jeg synes det er fint å kunne tenke på at jeg gjennom å spille rollen som Thea kan ha hjulpet jenter på min alder andre steder i verden. Jenter som står i fare for å bli giftet bort på helt på ordentlig! Også synes jeg jo selvfølgelig det er gøy å ha vært en del av noe så stort og at Theas blogg har fått så mye oppmerksomhet over hele verden.

Jeg håper alle nå har fått med seg at Thea heldigvis aldri har vært ekte! Samtidig håper jeg alle som har fulgt bryllupsbloggen og historien til Thea har fått øynene opp for at dette er noe som skjer med mange tusen jenter som blir giftet bort hver eneste dag andre steder i verden. Jeg håper at så mange som mulig gjør det de kan for å stoppe disse barnebryllupene, enten ved å bli fadder eller hjelpe til på andre måter. For selv om jeg nå vet mer enn mange andre om hvordan det føles å skulle bli giftet bort som 12-åring, så kan jeg ikke se for meg hvor forferdelig det må være å bli utsatt for i virkeligheten.

Takk til alle som var med å stoppe bryllupet mitt. Nå må vi alle sammen hjelpe til med å stoppe de virkelige barnebryllupene i verden!

- Maja

Se filmen fra Theas bryllupHer kan du se hvordan det gikk da Thea (12) skulle giftes bort til Geir (37) på den internasjonale jentedagen. Bryllupet ble gjennomført som en del av Plan Norges jenteaksjon mot barneekteskap, #stoppbryllupet. Les mer på http://stoppbryllupet.no/.
-------------

See how it went when 12-year-old Thea were married off to 37-year-old Geir on UN's International Day of the Girl Child. The wedding was arranged as a part of Plan Norways campaign against child marriage, #stopthewedding. Learn more at: https://www.plan-norge.no/english.

Bryllupet ble stoppet!

Theas bryllupsblogg har vært en del av Plan Norges jenteaksjon mot barneekteskap #stoppbryllupet. Selv om Theas historie ikke er sann, handler den om noe som rammer 39.000 jenter hver eneste dag.

Hvert andre sekund står en jente barnebrud, og dette er et av verdens mest utbredte og alvorlige overgrep mot barn. De blir tvunget inn i voldelige og seksuelle relasjoner, uønsket graviditet og farlige svangerskap. De blir frarøvet sin barndom, kontrollen over eget liv og muligheten til å ta utdanning.

Bli jentefadder i dag og hjelp oss i kampen mot barneekteskap og for jenters rettigheter!

Idag skjer det!

Idag gifter jeg meg! 

Vi dro til frisøren skikkelig tidelig på morningen sånn at jeg skulle bli klar i tidet, og når jeg satt der klarte jeg ikke stoppe meg selv ifra å gråte. Mamma trøstet meg først men når jeg ikke stoppet ble hun ganske sur og sa at jeg måtte skjerpemeg å at jeg ikke har noenting å gråte for og at all sminken min ble øderlagt. Det er litt rart og måtte smile når man egentlig ikke vil det, men jeg får vell prøve og gjøre det beste jeg kan ut av det. Alle sier jo at dette skal være den beste dagen i sitt liv men akkurat nå så føler jeg egentlig ingenting. Men jeg er jo bare 12 år så det blir kanskje litt lettere og skjønne når jeg blir eldre..

Men nå må vi visst dra. Håper mange av dere som har lest bloggen min kommer i Jakob kirken klokken 2 for jeg vet ikke om jeg klarer dette alene uten dere... Jeg vil ikke gifte meg jeg :-(

Nå er det bare en dag igjen til at jeg skal gifte meg. Jeg tror kanskje jeg er på vei til å bli forskjølet ellerno for på morningen idag så fikk jeg nesten ikke puste. Det kjentest ut som noen satt på brystet mitt også ble jeg svimmel og trodde at jeg skulle falle igjennom bakken. Men det gikk litt over å jeg turde ikke si noe til mamma og pappa for de er så opptatt med at alt skal gjøres helt perfekt til imorgen. Man avlyser vel ikke noe så stort som et bryllup bare fordi man er litt forskjølet heller??

Skulle ønske at jeg bare kunne reist bort. Men jeg har ikke noen penger eller noen sted og gjøre av meg eller noen å dra til.

Jeg tror ikke at jeg klarer og sove litt en gang inatt :(Marion Ravn skal synge i bryllupet mitt!

I dag fikk jeg vite noe og det er at Marion Ravn skal komme i bryllupet og synge når jeg skal gifte meg fordi at en venn av geir kjenner henne fra før av. Det er litt rart at hun skal være der og jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor for hun er jo kjendis og sykt flink og pen mens jeg er jo bare meg selv og ikke kjendis....

Men mamma syns det er skikklig gøy og gleder seg å sånn og jeg syns jo egentlig også det men jeg klarer liksom ikke å bli glad på ekte for noenting nå om dagen lengre :/ Det eneste jeg tenker på er bryllupet på lørdagen og hvordan det blir med å være meg etterpå og hvordan Geir kommer til å være mot meg og alt sånnt....

Det som er litt fint da er at jeg ivertfall har fått masse snaps tilbake etter at jeg snappet å spurte om noen av dere ville komme i bryllupet mitt i går. Foreksempel sånt som denne:

 

Det gjør meg litt gladre når jeg kan se at mange av dere har så lyst til å komme i bryllupet mitt fordi at dere vet hvordan jeg egentlig har det og jeg tror det hjelper litt å vite at dere er der i kirka når at jeg står og skal gifte meg med geir... Det er sikkert fortsatt plass til flere for den kirka var SYYKT stor!! Husk at den heter Jakobs kirken i Oslo og at bryllupet er på lørdagen klokken 2 på dagen.

PS du som snappet ikke ha dårlig samvitighet for at du ikke kan komme for at du skal på hytta. Jeg vet hvordan det er å ikke få bestemme over hva man vil gjøre selv :(

Jeg skal visst ikke bli dyrlege......

Min drøm har altid vært den at jeg har lyst til å bli dyrlege for da kan jeg jobbe med hester og sånn hele tiden. Men når jeg snakket om det idag så sa mamma at jeg egentlig ikke trenger og jobbe med noenting eller gå på skole nå som jeg skal gifte meg med geir. Geir jobber med noe med data og tjener sikkert masse penger så han skal ta seg av oss begge også skal jeg hellre være hjemme. Jeg syntes egentlig det høres ganske kjedelig ut, ihverfall hvis ikke jeg får min egen hest som jeg kan ri på den hele dagen da. Da tror ikke jeg at jeg hadde kjedet meg. Men aller helst vill jeg jo fortsatt egentlig bli dyrlege. Hvorfor skal liksom ikke jeg jobbe? Alle andre jobber jo??!!Vil du komme i bryllupet mitt??

I dag var vi på besøk i kirken som jeg skal gifte meg i på lørdag for å se hvordan det så ut og planlegge og sånn. 

Det kan jeg si dere at den kirken er skikkelig stor og siden jeg ikke fikk invitere noen av vennene mine i bryllupet er jeg litt redd for at det kanskje blir litt tommt i kirken på lørdagen. For jeg tror ikke Geir kjenner sååå mange mennsker liksom!

Derfor så tenkte jeg å si at jeg hadde blitt skikklig glad for hvis noen av dere mange som har lest bloggen min har lyst til å være med i bryllupet mitt! Også fordi jeg egentlig er litt redd og gruer meg og det hadde vært litt bedre hvis jeg kunne tenkt at dere som har fulgt meg på bloggen og vet hvordan jeg egentlig har det hadde vært der.

Som jeg har sagt så heter kirken som bryllupet skal være i Jakobs kirken i Oslo og bryllupet er klokken 2 på lørdag om bare noen dager. Hvis du kan komme så kan du si det her: https://www.facebook.com/events/383676111784232/?ref_dashboard_filter=upcomingMå jeg få egne barn?

Idag har jeg vært hjemme fra skolen fordi jeg har hatt skikkelig vond i hele natt i magen. Mamma tror det er på grunn av sushin vi spiste i går. Det kjennest ikke helt ut sånn som sånn vondt i magen man får av og spise, men hun har sikkert rett. Det går bedre nå så jeg tror ikke vi må utsette bryllupet ellerno. 

Fordi jeg har hatt så mye tanker i hodet de siste dagene har jeg vært skikkelig treg med å pakke og rydde til når jeg skal flytte, og når mamma så hvor lite jeg hadde gjort ble hun sur og sa at jeg måtte slutte og oppføre meg som ett barn nå som at jeg snart får min egen familie og ta meg av.

Hva mente hun med det egentlig? Mener hun at jeg skal få mine egne barn snart? Jeg vet at det er vanlig når man gifter seg å spesielt hvis man har sex og sånn. Æsj jeg som prøvde og egentlig ikke tenke så mye mer på det?....

Det er jo ikke det at babyr ikke er søte da. Lillebroren til Line er foreksempel sykt søt! Jo mer som at jeg tenker på det jo mer ser jeg for meg det, men det er på en måte rart alikevell. Jeg vet jo ikke om jeg kunne passet på en sånn på ordentelig? Vil egentlig spørre mamma om hun mente det men hun er fortsatt ganske sur :-(

Kakesmaking

Hei. I dag har jeg bare vært skikkelig sur og lei meg hele dagen for at jeg ikke fikk dra i bursdagen igår. Alle som var der sier det var skikkelig gøy hos Erik og at alle danset og jeg er så sykt missunlig på at jeg ikke var der! Skulle ønske at jeg kunne be mange fra klassen til bryllupet så vi kunne hatt det gøy der og danset alle sammen. Men det får jeg jo ikke.

Jeg tror mamma hadde litt dårlig samvittighet så hun sa at vi kunne dra og smake på kaker til bryllupet i dag og da føltest det litt bedre. Jeg har jo egentlig ikke vært no sulten på mangen dager så det smakte med kake ja! Min favoritt er sjokolade kake, men man må visst ha en sånn høy marsjipan kake i bryllup. Det er ikke så godt og jeg liker egentlig ikke marsjipan, men vi fikk lov til å smake på sjokoladekakene også da :-)

Duste bryllup!!!

Idag har egentlig Erik bursdags fest og alle i klassen skal dit men jeg får ikke dra! Først var det mamma som kom å sa det, og da skrek jeg masse og smellet med døra og sånn fordi det er uredferdig, og da sa hun at vi skulle høre hva pappa hadde og si om den saken når han kommer hjem fra jobb, men så var han enig med mamma!!! Jeg som til og med hadde funnet frem klærene jeg skulle ha på meg og sminket meg og gledd meg masse for det skulle være dansekonkuransse og alt. Det er så typisk at Line prøver og danse med Erik for hun liker han selv om jeg egentlig er ganske sikker på at han egentlig har litt følelser for meg. Kanskje det er derfor jeg ikke får lov? Siden jeg skalgifte meg med Geir liksom? Æsj duste geir. Duste bryllup. Jeg savner vennene mine jeg har ikke vært med de på evigheter! Håper jeg får være mer med de når bryllupet er over. Hvis ikke så virker det ikke så særlig gøy å være gift. geir bor ikke så lang unna oss heldigvis så jeg slipper ihverfall og flytte til ett helt andet sted og være helt alene bort fra alle.....

Jaja nå skal jeg se på film mens alle andre sikkert forsatt er hos Erik og har det dødsgøy. :-( Håper Line sklir på et bananskall ellerno. Neida. 

Kirken min...

Jeg kan nesten ikke tro at det bare er litt mer en en uke til jeg skal gifte meg nå. I starten gledet jeg meg faktisk litt men nå de siste dagene har jeg tenkt veldig mye og jeg tror egentlig at jeg mest gruer meg sånn som ting er nå.

Kirken jeg skal giftes i heter visst jakob kirken. Jeg har ikke vært i så mange kirker før så jeg vet ikke om det er en fin kirke eller ikke men når jeg goglet den så fant jeg ut at det er samme kirke som jenny skavlan giftet seg i og da må den jo være ganske bra. Se her er et bilde av kirken og jenny utenfor den.

Men helst så ville jeg har sluppet å måtte dra til den dumme kirken og giftet meg i det hele tatt....

Må jeg gjøre det med Geir??!!

OK det her er kanskje ikke helt vanlig blogginnlegg men jeg bare må skrive det for det er en ting som jeg ikke har tenkt på og det er jo det at når jeg gifter med med geir så betyr vell ikke det at vi må gjøre det sammen? Altså å ha sex sammen?!!

Grunnen til at jeg tenkte på det var fordi at etter at mamma sa at jeg måtte flytte med Geir så ble jeg kjempe lei meg, men så kom mamma og trøstet meg og fortelte hvor mye jeg får bestemme selv i det nye huset og hvor fint de skal gjøre det og sånn. Og så spurte jeg mamma om jeg kunne få himmelseng for det ønsket jeg meg alltid når jeg var liten og så sa hun at hvis det var greit for Geir så kunne vi sikkert ha det... Og da skjønte jeg at jeg ikke en gang hadde tenkt på at vi skulle sove sammen i samme seng!!! :(:(

Så selv om jeg ikke hadde lyst så bare måtte jeg søke på det på nettet, og der var det masse repotasjer og sånn hvor det står at det er viktig og være sexy for mannen sin på bryllups natten!!! Betyr det at vi skal være nakene sammen og ta på hverandre og sånn liksom? Det er jo bare kvalmt og jeg ser jo dessuten ikke sånn ut som de her i det hele tatt!!!

Altså jeg vet hva sex er men det er jo noe voksene gjør og det er jo bare rart og ekkelt spesielt når han er så gammel og det er vel ingen som kan tvinge meg til det?? Jeg nekter isåfall!!! Mamma sa at jeg ikke skulle tenke mer på det når jeg prøvde og spørre hun. Men nå klarer jeg nesten ikke tenke på noe annet......

Om Meg

Thea

Hei på dere og velkommen til min blogg! Jeg heter Thea og jeg er 12 år gammel og går i 7.klasse. 11.Oktober 2014 skal jeg gifte meg så på denne bloggen kan du lese om mine tanker og forbredelser fram til bryllupet. <3Legg meg til på Snapchat


Thea-2002

PLAN NORGE
Tullins gate 4C, 0166 Oslo
Tlf: 09909 | E-post: info@plan-norge.no

Pressekontakt: Gørill Husby Moore, tlf. 452 84 870 / 22 03 16 37

hits